Kedves vendégeink!

Boldog Új Évet kívánok!

 

Köszönhetően a karácsony előtti tavaszias időnek a december sem telt eseménytelenül a Pusztakovácsi Horgásztón!

Meglepő módon a pontyok mellett még az amúrok kapási kedve is megjött! Természetesen a sláger decemberben is a süllő volt! Szépen lehetett fogni élő illetve mű csalival is! Kérem tekintsék meg a fogásokról készült néhány képet!

Pusztakovácsi, 2015.01.06.

Tóth Ferenc


Kedves Vendégeink!

Eltelt ismét egy év és beköszöntött a tél! 2014 decemberétől, ismét csak hétvégenként leszünk nyitva! Megkérném kedves vendégeinket, ha horgászni szeretnének előtte nap telefonon keressenek! Kedvcsinálónak tekintsék meg a novemberi hónapban készült fényképeket!

Kellemes Ünnepeket!

Tóth Ferenc


Telepítés!

Készülünk a 2015 - ös évre! November közepén lehalászásra került a 2 -es számú nevelőtavunk is! Telepítésre került közel 500 kg 1,4 kg átlagsúlyú ponty a horgásztóba! Lehalászásra került közel 11 mázsa növendék ponty is amely megalapozza a 2015-ös év telepítését! Ezúton szeretném megköszönni családomnak és barátaimnak az egész éves segítséget!

Kérem tekintsék meg a halászatról készült képeket!

Tóth Ferenc


2014.10.21.- én újabb telepítés történt a Pusztakovácsi Horgásztóba! Gyermekkorom kedvenc halát sikerült fogható méretben beszerezni közel 300 kg mennyiségben! Az utóbbi időkben szinte teljesen eltűnt természetes vizeinkből ez az őshonos halfajta ami nem más mint a compó! 2014 januárjától kezdve méretkorlátozással védett nemes halnak számít Magyarországon! Jelenleg a Horgásztavunknál a compóra fajlagos tilalom van érvényben! A megfogását követően azonnal vissza kell engedni!

Továbbra is várjuk kedves vendégeinket!

Tóth Ferenc


"Itt van az ősz, itt van újra...."

és előtérbe kerülnek a ragadozó halak is! Szeptemberi hónapban, végre a ragadozó halak horgászatát kedvelő vendégeink is jól érezhették magukat a Pusztakovácsi Horgásztón!

Ízelítőnek tekintsenek meg néhány képet!

Természetesen, az őszi idő a pontyok kapási kedvén mit sem változtatott, vendégeink, szinte kivétel nélkül 2-3 kg - os példányokkal távoztak tőlünk. Továbbra is várjuk kedves vendégeinket egész évben!

Tóth Ferenc


Kedves vendégeink!

Mint már megszokott minden augusztusban lehalászásra kerül az egyik nevelőtavunk! Idén sem történt másképp! Augusztus 8.- án közel 10 mázsa átlagosan 1,8 kg súlyú ponty illetve amur került telepítésre horgásztavunkba!

 

Augusztusi fogások!

Tovább a galériához!


Júliusi események ...


Nyári telepítés és peca!

2014 - 28. hetében 1,6 kg átlagsúlyú tükörpontyok kerültek telepítésre! Bár a tóban lévő halállomány mennyisége nem indokolta volna az újabb telepítést de a frissen telepített halak kapási kedve sokkal jobb mint az "őshonos" halaké. Célunk, hogy senki se távozzon hal nélkül Pusztakovácsiból!

A hétvégi kánikula ellenére úgy döntöttem, hogy én is leülök egy kis pecára. Mivel nem volt kedvem pakolni ezért a házzal szembeni sekély vízre ültem le rákosbotommal horgászni. A vízmélység - itt a parttól 9,5 méterre csupán 45-50 cm ami egyáltalán nem ideális a rakós pecához. A csalim és az etetőanyagom egyaránt kukorica volt. Reggel hét órától tízig 8 db pontyot és 8-10 db keszeget fogtam ami kb 15 kg volt. Szerintem ez már egy jó pecának számít!

A finom szerelékes horgászatot kedvelők számára is jó kikapcsolódási lehetőséget kínál a Pusztakovácsi Horgásztó!

Várjuk vendégeinket!

Pusztakovácsi, 2014. 07. 20.

Tóth Ferenc


 

A kétkedőknek!

Bár kevesen gondolják de a Pusztakovácsi-horgásztóban a folyamatosan szinten tartott 60-70 mázsa növényevő hal mellett jelentős mennyiségű ragadozó is található! A tavasszal telepített, fogható méretű csuka mellett a fő ragadozó hal a süllő! Szinte senki se horgászik rájuk pedig mint köztudott rendkívül ízletes és értékes húsú hal! Az elmúlt hétvégén több süllőt is fogtak horgászaink éjjel és nappal is - bár nem tudatosan..... a csali mézes lebegő pellet illetve különböző "pontyos" csali! Ennek tükrében biztatnám a ragadózó horgászatot kedvelő vendégeinket a süllőzésre - csak most már tudatosan és célzottan élő vagy szeletelt csalival!

Várjuk régi és új vendégeinket!

Tóth Ferenc



Júniusi fogások


"Pontyfogás rövid története képekben"


Május 24 -i fogások!


Kedves vendégeink!

2014.04.28 .- án újra jelentős mennyiségű hal került telepítésre! Most, 1,5 - 2,5 kg - os méretű - összesen 3,5 mázsa ponty került a tóba előzetes válogatás után! Továbbra is várjuk kedves vendégeinket!

Kérjük tekintse meg a telepítésről készült képeket!

Tóth Ferenc


Áprilisi fogások!

 

További áprilisi fogások!


Kedves vendégeink!

2014.03. 05.- én újra jelentős mennyiségű hal került telepítésre! Most, fogható méretű 1,5 kg- os átlagsúlyú csuka került a tóba a ragadozó horgászatot kedvelő vendégeink örömére!


Értesítjük kedves vendégeinket, hogy

2014.03.01.- én újra teljes nyitva tartással üzemel a
Pusztakovácsi horgásztó!

 

Áraink 2014- ben sem változtak!!

A nyitás alkalmából - a körülbelül 4000kg meglévő vegyes halállomány mellé 600kg ponty került telepítésre 1,2kg - os átlagsúllyal! Képek a telepítésről!

Várjuk kedves vendégeinket!

Tóth Ferenc


2014. március 1 - én megnyitottunk!

Néhány horgászni vágyó törzsvendégünk a hosszú téli szünet után megérkezett hozzánk! A frissen telepített pontyok evési kedvén mit se változtatott a változékony időjárás! Egymás után lehetett fogni a halakat! Erről készült néhány fénykép!

Várjuk horgászni vágyó vendégeinket!

Tóth Ferenc


Az oldal tetejére!